Galerija i Video zapisi

Ako želite da steknete utisak o našem širokom spektru sorti, pogledajte našu galeriju. Mi nudimo ne samo energetsku travu Miskantus, već i mnogo raznovrsnog drveća kao što je topola, vrba i bagrem.

Slike Miskantusa, kineske trske i slonove trave

Slike topole, vrbe i bagrema

Video zapisi o našoj sopstvenoj energetskoj šumi

U proteklim godinama smo snimili nekoliko zanimljivih video zapisa, koje naravno želimo dtaccess” value=”always” />
Нашата енергийна гора и мискантус (=слонска трева, китайска тръстика) отново ни дариха с огромен растеж. Три до четири метра при мискантус и топола, два до три метра при върба на тази почва означават около 10 тона суха маса на хектар и година. Забавлявайте се докато гледате енергийните растения!

Енергийна гора


Ovde vidite optimalni tok potpuno mehanizovane sadnje energetskog drveta sa dragocenim informacijama u pozadini.


Nawaros (obnovljive sirovine) kao što su energetske vrbe u konkretnom slučaju, ali i energetska topola i bagrem mogu se na ovaj način racionalno i ekonomično preraditi u biomasu odn. drveno iverje. U zavisnosti od udaljenosti izvođača radova, potrebno je žetvu energetske šume sa ovako prepravljenim kombajnima za kukuruz iz ekonomskih razloga obavljati na min. tri hektara površine.

Miskantus


Ovde vidite optimalni tok potpuno mehanizovane sadnje Miskantusa (slonove trave, kineske trske) sa dragocenim informacijama u pozadini

Miskantus (slonova trava, kineska trska) sada može da se koristi na najrazličitije načine. Pored toga što se koristi kao alternativni materijal za izgradnju i izolaciju, kao baštenski malč (zamena za klasični malč) ili kao biogorivo druge generacije (BTL) primeri se nalaze u filmu – korišćenje kao gorivo i kao prostirka za konje