Topola, vrba i bagrem kao brzorastuće plantaže

Energiewald Pappel im zweiten Standjahr

Energetska šuma topole u drugoj godini posle sadnje

Brzorastuće plantaže (KUP ) ili energetsko drvo iz energetske šume od brzorastućeg drveća (topola, vrba i bagrem) na njivama ili livadama predstavljaju već danas, a pre svega u budućnosti, dragocenu i neophodnu alternativu za isporučivanje biogenih sirovina.

Zašto ekonomija brzorastućih plantaža?

Prve teskoće pri snabdevanju zbog rastućeg broja energetskih centrala na biomasu, takođe i malih peći u privatnom sektoru, kao i istovremenog povećanje potreba u celuloznoj industriji i industriji  ploča/plata i pilanama, zahtevaju više nego ikad traganje za alternativama konvencionalnom energetskom drvetu iz šume.

S druge strane, pomoću energetske šume mogu se namenski koristiti i područja koja se nalaze ispod proseka, kao i alternativa za manje interesantna zemljišta za zakup, i mogućnost za unosne dodatne prihode zemljoradničkim gazdinstvima.

Mimo toga je tema samostalnost i sigurno snabdevanje za svakog poljoprivrednika, koji gleda u budućnost, vrlo važna tačka.

Energetska šuma/energetsko drvo-karakteristike

Energiewald Pappelsteckling

Topoline sadnice za energetsku šumu

Za sve koji žele brzo da vide sve važne informacije o topoli, vrbi i bagremu, napravili smo profil. Tamo ćete pronaći sledeće informacije o topoli, vrbi i bagremu:

 

Detaljne informacije o energetskoj šumi

Sažeto znanje o topoli, vrbi i bagremu smo ukratko opisali na sledećoj stranici:

Još jednom kratak pregled svih značajnih detalja o brzorastućim plantažama.

Rado ćemo odgovoriti na sva Vaša dalja pitanja, koja su u vezi sa Vašim ličnim projektom energetskih biljaka, telefonski ili preko mejl adrese info@energiepflanzen.com

Onlajn-prodavnica